Vrouw en Kind

Pre conceptie zorg
Ofwel hoe zorgen we er voor dat, wanneer de beslissing is genomen te ervaren of het lukt om zwanger te raken, een optimale conditie te creëren zodat een eicel en zaadcel, die samen zijn gesmolten, zich innestelt in de baarmoeder.

In de orthomoleculaire behandelwijze staat het streven voorop om met de voeding zoveel mogelijk nodige en nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen. Helaas is het, ook voor een gezond persoon, bijna onmogelijk om via de voeding optimale hoeveelheden van bepaalde voedingsstoffen te consumeren. Het meest bekende voorbeeld hiervan is wel foliumzuur.

Vaak zijn de aanstaande moeders al ingelicht over het nut van het slikken van b.v. Foliumzuur, Vit. B6 en B12, maar niet iedereen realiseert zich dat een bevruchting het resultaat is van samenvoegende informatie, van de vader en de moeder.
Het is dus wenselijk dat ook de aanstaande vader dit slikt. Slik als (a.s.) zwangere nooit foliumzuur alleen, neem er altijd een andere vitamine uit de B groep bij. Het beste is de combinatie Foliumzuur, Vit. B6 en B12. B vitamines hebben altijd een andere B nodig om goed te kunnen werken.
Zo is er dus meer waar je aan kunt denken wanneer je een zwangerschapswens hebt. De emotionele -en voeding situatie dient drie maanden voor de bevruchting al geoptimaliseerd zijn.

Wanneer je graag zwanger wilt worden en dat lukt niet, terwijl er medisch gezien geen reden toe is, is het mogelijk daar naar te kijken op een andere manier.

Met de Bowentechniek en/of de Emmett Techniek is het mogelijk om in het bekken gebied een optimale situatie te creeëren. Vaak met drie behandelingen kan er resultaat bereikt worden.

Ik heb een speciale module Zwangere en Baby`s gevolgd van de Bowen Techniek. Deze richtte zich speciaal op preventie en behandeling van zwangerschaps klachten in het bekkengebied. Tijdens de zwangerschap maar ook na de bevalling.

De speciale baby module richtte zich op behandeling van de baby. Denk dan aan de enorme druk die een baby heeft, vanuit het geboortekanaal, bij het geboren worden en de klachten die het kan geven in hoofd en halsgebied. Vaak wordt er aan het hoofdje getrokken om te ondersteunen bij de geboorte. Dit is een behoorlijke trekkracht waaraan het zachte weefsel van hoofd hals gebied onderhevig is. Maar ook huilen en/of maag en darm klachten kunnen prima met de Bowen en Emmett Techniek behandeld worden. Vaak zijn 1 à 2  behandelingen al voldoende.

Zwangerschap 

De Bowen Techniek bij zwangeren.
Voor algemene informatie betreffende de Bowen Techniek, zie elders op de site.
Door de veranderingen in de houding van zwangere vrouwen, door de inwerking van hormonen en door het gewicht van de groeiende baby wordt er veel gevraagd van de rug, buik en bekkenspieren alsook van de ligamenten (banden). Lage rugklachten, bekkeninstabiliteit en andere klachten in dit gebied komen dan ook regelmatig voor.
De Bowen techniek kan ondersteunend zijn tijdens de zwangerschap en je kunt je met behulp van deze techniek voorbereiden en zo een ontspannen bevalling bewerkstelligen.

Wanneer er na de bevalling, zeker wanneer deze minder vlot is verlopen dan gewenst, klachten zijn kan de Bowen  en Emmett techniek van onschatbare waarde zijn.

De Bowen en Emmett Techniek bij Baby`s
Kinderen vragen speciale aandacht binnen de Bowen / Emmett Techniek. Een kind is geen kleine volwassene. Een baby is anders dan een peuter en een peuter is anders dan een kleuter of een puber.
Door de zachte technieken is de Bowen / Emmett Techniek bij uitstek geschikt voor het behandelen van baby’s. Tijdens de zwangerschap of bij de geboorte komt er een enorme druk op de hoofd, halsspieren en op de schedel of kunnen er blokkades ontstaan in de nek of rug. Door de blokkades kan een baby onrustig worden. De baby zit niet lekker in zijn vel en zal daardoor veel huilen. Ook kan het darmstelsel over- of onderprikkelt raken, hierdoor ontstaan er darmkrampjes, winderigheid, obstipatie en reflux.
Sommige kinderen huilen tijdens de behandeling, terwijl anderen in slaap vallen. Dit komt omdat door het ontspannen van de weefsels de prikkels naar de hersenen veranderen, waar het kind op reageert.

Een paar behandelingen zijn meestal al voldoende om de klachten te verminderen of te laten verdwijnen.

Cosmic & Flower Energies
Voor algemene informatie betreffende  Cosmic & Flower Energies, zie elders op de site.

Emoties die goed reageren op de Energies:
– Voor en tijdens de zwangerschap en rond de bevalling
– Bevalling
– Kraamtranen die niet overgaan
– Huilbaby
– Darmkrampjes
– Emotioneel reageren op omgeving door moeder en baby of andere gezinsleden

Kind
Hoewel we in een moderne tijd leven en de ontwikkelingen zich razendsnel opvolgen functioneert ons lichaam nog op basis van oeroude principes.

Het volwassen lichaam heeft zich al aangepast aan de moderne tijd.

Dit gaat echter vaak gepaard met allerlei klachten die niet iedereen aan de voeding of leefgewoontes relateert.

De allereerste kennismaking met voeding, voor een baby, is borstvoeing. Dit is het beste wat een baby kan krijgen zeker als de moeder er voor zorgt dat zij voldoende goede voedingsstoffen tot zich neemt.

Als de borstvoeding is gestopt blijft het zaak om het lichaam van een kind zo goed mogelijk te voorzien van voldoende beweging, groenten en fruit, eiwitten goede bouwstoffen en zo min mogelijk onrust.

De term “Rust, Reinheid en Regelmaat” gaat zeker voor kinderen op.

Ook op verstoord gedrag en een wankele gezondheid zijn zeer goede resultaten te bereiken met goede tips ten aanzien van voeding.

Een voorbeeld is het gebruik van zuivelproducten.

Vaak zijn snotneuzen, oorproblemen en luchtweginfecties terug te leiden naar het (te veel) gebruik van zuivelproducten.

Baby’s en peuters krijgen bij infecties antibiotica, daarmee wordt de darmfunctie behoorlijk onderuit gehaald. Het jonge immuumsystheem krijgt dan meteen al enorme deuk.

Andere infecties volgen en een vicieuze cirkel ontstaat.

Ook bij ADHD kan met voeding en andere alternatieve technieken ondersteuning geboden worden. Het gebruik van de reguliere medicijnen tegen ADHD is zeker niet aan te bevelen zolang er een alternatief kan zijn.

Door gebruik te maken van de Bowen Techniek kunnen ook ongemakken worden aangepakt. b.v. bedplassen.

Mijn behandelingen richten zich nooit op èèn enkel aspect. De “Mens”of het “Kind” in zijn geheel wordt meegenomen.

 


Gezondheidspraktijk Ouder-Amstel is gevestigd in Ouderkerk aan de Amstel en goed bereikbaar vanuit Amsterdam, Amstelveen, Hoofddorp, Abcoude, Mijdrecht, Diemen en Weesp. Een goede keus als het gaat om Myo Fascia Behandeling, Bowen / Emmett Therapie, Spiertesten, Kinesiologie, Voedingsadvies, Fonoforese, Schussler zouten, Energetische ondersteuning middels bloesemdruppels, Bachbloesem, Yana, Coaching, Lichamelijke en geestelijke gezondheidsproblemen, verminderen van stress, pijnbestrijding, rugklachten, pijnlijke schouders, tenniselleboog, pijnlijke knieën, astma, ademhalingsproblemen, long covid longen, hooikoorts, hoofdpijn, stofwisselingsproblemen, darm problemen, nier problemen, slaapproblemen, ontspanning, Burn-out, Littekenbehandeling, herstel na operatie, energiek, fit, in balans en bedplassen bij jonge kinderen.